Kuinka valmistautua uusiokäyttöiseen puuhun uudelleenkäyttöä varten?

- Oct 08, 2018-

Koska monet kodin ja yrityksen omistajat pyrkivät olemaan ympäristöystävällisempiä, talteenotetut puutuotteet ovat yhä suosittuja. Mitä monet eivät ymmärrä, kuinka tärkeä puhdistetun puun valmistelu on saada eniten irti.

Tässä oppaassa tutustumme siihen, miten kunnostetusta puusta valmistellaan sen seuraava rooli ja miten voit käyttää sitä hyvässä kunnossa.

Vaihe yksi : puun tarkastus / puhdistaminen


Monet takaisinpidetyn puun kohteet voivat olla melko pahoillamme, mutta ne voidaan yleensä palauttaa alkuperäiseen loistoonsa jossain rakkaudella, huomiolla ja vain muutamalla muokkauksella.

Ensinnäkin halutaan antaa puulle hyvä puhdas ja tämä voidaan helposti saavuttaa peruspesuaineella ja hammasharjalla tai käsitellyllä poly-harjaksella. Haluat myös lateksin tarttumakäsineiden - koska paitsi, kuten nimestäkin käy ilmi, ne auttavat sinua saamaan hyvän puun otteen, se säästää kätesi väistämättömiltä sirpaleilta.

Kun olet puhdistanut levyn, huuhtele perusteellisesti, jotta pääset eroon saippuaväleistä, joten se ei kestä liian kauan.

Puun pesu tehdään parhaiten kuivalla aurinkoisella päivällä. Näin aurinko tekee suurimman osan kuivaustyöstä puolestasi. Et halua, että puu pysyy märkänä pitkään, koska muotti rakastaa kosteita olosuhteita, joten sinun on tunnistettava hyvä paikka puun kuivumiselle. Nämä käsityöntekijät voivat haluta improvisoida betonilohkoilla ja puulla kuivaustelineinä.

Vaihe kaksi: Valmistelu

Seuraavassa vaiheessa valmistellaan puuta / levyt mihinkään koneistoon, kuten leikkuri / höylä.

Tarkempaa tarkastusta tarvitaan sen varmistamiseksi, että se on metalli-vapaa. Kynsien tai kiinnittimien irrottaminen on täysin valinnaista - saatat olla menossa maalaismainen ulkoasu - minkä tahansa metallin puu voi vahingoittaa koneen terät.

Käsihiomakone on loistava tapa löytää viimeiset metalliosat, joita saatat jättää huomiotta silmille - varo mitään kiiltäviä pisteitä tai saatat kuulla metallisen "clink" -äänen, kun hiomakone osuu metalliin.

Muita ongelma-alueita ovat halkeamat, löysät solmut ja märkä puu. Se on erityisen tärkeä rokotteen poistamiseksi, koska se voi liittyä puun syöpään - levitä nopeasti ja heikentää puun vakautta. Et aio haluta lentää sellaisia levyjä, joilla on edellä mainittuja merkkejä, koska ne näyttävät rumailta, eivätkä ne ole vakioita.

Seuraavaksi varmista, että puuhelmat ovat tasaiset - jos ne eivät ole, paras tapa on leikata päät pois laudalta. Tämä auttaa syöttämään sen höyläykseen seuraavassa vaiheessa.

Kolmas vaihe: Koneisto


Koneet, kuten jointer tai höylä, ovat erinomainen tapa korjata puutteet puutteelliseen puuhun.

Jointerillä käytetään vääntyneen, kiertyneen tai kumartuneen levyn kasvot. Kun puu / levyt ovat litteitä, niin jointerin avulla voidaan suoristaa ja neliö reunat.

Litteämisen jälkeen voidaan käyttää höyläystä sen varmistamiseksi, että puu on yhtä paksua päästä päähän.

Voit tehdä tämän mittaamalla levyn leveyden ja säätämällä höylää asianmukaisesti. Jyrsin on asetettava hiukan leveämpi levy, niin että puu voi liu'uttaa suoraan. Esimerkiksi, jos aluksella on kaksi tuumaa, höylän tulee olla asetettu 2,125 tuumaa.

Lähetä aina harjoituskortti aina ensin ja näin, voit säätää koneen vastaavasti - vähän kerrallaan. Haluat, että kone ottaa pois vain vähän puuta aluksella, jotta sileä ja tasainen viimeistely.

Jotkut puut saattavat joutua toistumaan toisen tai kolmannen kerran, koska kaikilla höyläkoneilla on rajat, kuinka paljon puuta he voivat poistaa yhdellä passilla. Ja jos sinulla on useampia levyjä, joiden on oltava samanpaksuisia, siirrä kaikki levyt läpi ohutlevyn mittaus.

Mitä seuraavaksi?


Nyt talteen otettu puu on täysin valmis, on olemassa monenlaisia tapoja käyttää sitä. Kodin huonekaluista, kuten sohvapöydistä ja kaappeista, suosituin puu tarjoaa ainutlaatuisen ulkoasun, joka ei ole pelkästään ollut ajan mittaan, vaan on historiaa, jota ei voida rinnastaa uusiin ostoksiin.