ANTIQUE WOOD BEAMS & MANTELS

- Dec 27, 2018-

Antioksiset puupalkit, jotka on pelastettu latoista ja tehtaissa, tekevät kauniisti maalaismaista takka-mantelia ja katto aksentteja. Nämä antiikkiset puutavarat lisäävät tiettyä viehätystä ja kodikkuutta mihin tahansa sisustukseen.

Palkit ja mantelit ovat kahdessa ensisijaisessa tyylissä - käsin pujotettu ja karkea saha.


HAND HEWN

Hand+Hewn+small

Käsin kaadetut puupalkit leikataan käsin käyttäen leveää kirveä ja kallistetaan puun sivuiltaan kummankin palkin mukautettu asentaminen paikalleen. Käsin kaadettujen palkkien käsityötaito on vertaansa vailla. Käsin kaiverretuilla palkeilla on rikas, maalaismainen esteettisyys, jonka antiikkiharrastajat ihailevat, jolloin puutavaran historia puhuu puolestaan.


ROUGH SAWN

Rough+Sawn+2+small

Karkea sahatavara on silloin, kun puu leikataan kooksi pyörösahalla, joka jättää karkean pinnan. Karkeilla sahatavilla on vähemmän maalaismainen ulkonäkö verrattuna käsin pujotettuihin palkkeihin, ja siinä on puhtaampi antiikkiestetiikka.


Näiden palkkien ikä ja pitkä historia kertovat paljon niiden tukevuudesta ja luotettavuudesta. Karkea sahattu ja käsin kääritty tekniikka, jota käytetään näiden palkkien rakentamiseen vuosisata sitten, lisää luonnetta, jota ei löydy uudesta puusta.


Alun perin toimiminen rakenteellisina tukina latoissa ja tehtaiden kerroksissa, nämä puut ovat massiivisia. Tehdasvalmistajat joskus ontavat palkit, jotta ne olisivat helpompia liikkua ja asentaa uhraamatta antiikkipuun kauneutta. Mantelisi voi olla kiinteä tai ontto, karkea sahattu tai käsin kääritty - mitä tahansa haluat!